Szerdán mindenhol leeshet a hó

Vágólapra másolva!
Az egyre alacsonyabb hőmérsékletekkel a havazás is megkezdődik hazánkban a következő napokban.  
Vágólapra másolva!

A játékos kedvűeknek örömhír, az autózóknak újabb kellemetlenségeket jelent, hogy hazánkban is megkezdődött az igazi tél. Szerdán már országszerte várható havazás.

Folytatódik a hideg, sarkvidéki levegő beáramlása, ennek köszönhetően egyre hidegebb lesz a héten. Csütörtökön már sehol sem fog fagypont fölé emelkedni a nappali hőmérséklet. A hét végére a hajnali minimumok helyenként akár -15 fok alá is süllyedhetnek.

Ugyanakkor a Földközi-tengeren jelenleg egy mediterrán ciklon alakítja az időjárást, melynek hatására hazánkban eleinte csak délen, majd országszerte várható havazás. A déli területeken jelentősebb csapadék is lehet, és akár 20 cm vastag hóréteg is kialakulhat. Az alacsony hőmérsékleteknek köszönhetően tartósan havas maradhat a táj.

A hó mennyiségét jelenleg nehéz megbecsülni, de a gyerekek sok helyen elővehetik a szánkót. A közlekedésben fennakadásokat okozhat a havazás. A látástávolság jelentősen csökkenhet, és csúszóssá válnak az utak. Időnként hófúvások is nehezíthetik a közlekedést.

Hétvégére átmenetileg megszűnik a havazás, és több-kevesebb időre a nap is előbújhat. A nappali hőmérsékletek azonban az átlagosnál jóval alacsonyabbak lesznek, helyenként mindössze -10 fokos maximumok várhatók.