Vágólapra másolva!
Egyre hidegebb időre készülhetünk. A jéghideg éjszakákat fagyos nappalok követik. A következő napokban lesznek napos időszakok és újabb hóesés is, így vastagon felöltözve érdemes lesz kimozdulni a lakásból.
Vágólapra másolva!

Pénteken gyenge hidegfronti hatásra kell készülni. Hajnalban néhol kiderül az ég, és -10 fok alá csökken a hőmérséklet és helyenként napközben sem lesz melegebb -5 foknál. A nagy hidegben fokozódik az étvágyunk, szervezetünk energiaigénye megnő. A változatos és vitamindús táplálkozás mellett most az átlagosnál több szénhidrátot és zsiradékot sem árt fogyasztani, de a mértékletesség betartása továbbra is az egészség javára válik. A hosszú éjszakák miatt a magányosok, idősek körében a letargia, levertség érzés jelentkezhet. Egyedülálló, idős ismerősök meglátogatása vagy felhívása csodákat tehet!

Szombaton gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket. Napközben az országban elszórtan, főként nyugaton és délen várható további hóesés. A havazás látványa felderít, javítja közérzetünket. Nagyon hideg lesz nappal, sokfelé a -5 fokot sem éri el a hőmérséklet csúcsértéke. Rétegesen és vastagon felöltözve azonban érdemes néhány órát a szabadban tölteni. Lehet szánkózni és síelni is a hétvégén. Külső sporttevékenység, kirándulás, sétálás után ajánlott gyorsan átöltözni, nehogy megfázzunk.

Vasárnap nem kell fronthatásra készülni. A kora reggeli órákban a derült, szélvédett, hóval borított tájakon -15, -20 fokos hideg sem kizárt. Melegen öltözzünk fel ha korán reggel indulunk útnak. Az autósok fokozott körültekintéssel vezessenek, mert az országban sokfelé találkozhatnak lefagyott, csúszós útszakaszokkal. Figyeljenek oda a megfelelő követési távolság betartására.