Vágólapra másolva!
Szerdától ismét enyhül az idő, csütörtökön már tavaszias időben lesz részünk. Melegfronti hatás terheli szervezetünket, fáradákonyság, aluszékonyság jelentkezhet.
Vágólapra másolva!

Kedden gyenge melegfronti hatásra kell számítani. Az elmúlt napok szeles, esős időjárásának köszönhetően még a nagyobb városokban is alacsony a légszennyezettség. A keleti és északi megyékben lehet néhány órás napsütés, így ott vastagon felöltözve érdemes lehet kisebb sétára indulni vagy kirándulni.

A közlekedést a kora reggeli órákban helyenként ködfoltok lassítják. Néhol lefagyott, csúszós útszakaszok nehezítik az autósok dolgát. Vezesenek óvatosan.

Szerdán melegfronti hatás terheli szervezetünket. Megszaporodnak a szív- és érrendszeri panaszok, a trombózishajlam. Sokaknál fáradékonyság, aluszékonyság jelentkezhet. A vérben emelkedik a fehérvérsejtek száma, növekszik a kalcium, viszont csökken a káliumtartalom. Szervezeted kálium tartalmát növelheted, ha sok karalábét, karfiolt, paradicsomot, burgonyát és olajos magvakat fogyasztasz.

Csütörtökön búcsúztatjuk az óévet. Országszerte csapadékos időjárásra készülhetünk. Enyhe lesz az idő, a délutáni órákban többfelé 10 foknál is melegebbet mérhetünk. Ha a szabadban búcsúztatod a 2009-es évet, öltözz fel rétegesen, esernyőre, esőkabátra is szükséged lesz.