Vágólapra másolva!
Csütörtökön búcsúztatjuk az óévet. Az első téli hónapunk, és a 2009-es év legutolsó napján szinte tavaszias időjárásra számíthatunk.
Vágólapra másolva!

Nagyon különlegesen alakult időjárásunk az elmúlt hetekben. December 21-én Szécsényben -25,5 fokot mértek, amely az idei tél legalacsonyabb hőmérséklete volt. Aztán néhány nap leforgása alatt teljesen más arcát mutatta időjárásunk. December 25-én, karácsony napján, melegrekord dőlt. Az ország déli részén a 20 fokot is meghaladta a hőmérséklet csúcsértéke, és a tavaszi és nyári hónapokra jellemző zivatarok tették még érdekesebbé ennek a napnak az időjárását.

Időjárásunk változékonysága továbbra is megmarad.

Az év utolsó napján, csütörtökön szinte tavaszias időjárásban lesz részünk. A hőmérséklet csúcsértéke 6, 13 fok között alakul. Sok városban szabadtéri programokkal búcsúztatják az óévet, ám hiába az enyhe idő, mégsem ünnepelhetünk a szabad ég alatt. Erősen felhős lesz az ég a nap folyamán, és sokfelé várható esőzés.

Az újév lehűléssel kezdődik, élénk északias széllel hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medence térségébe. A legmelegebb délutáni órákban, többfelé már az 5 fokot sem éri majd el a hőmérséklet csúcsértéke.