Fagyos idő Ázsia északi részén

Vágólapra másolva!
Havazik és rendkívül hideg az idő Ázsia északi részén. A szokatlanul kemény, téli időjárás teljesen megbénította a közlekedést Kínában és Dél-Koreában is.
Vágólapra másolva!

Vasárnap reggelre több centiméteres hótakaró borította a kínai főváros, Peking utcáit. A városban számos főútvonal vált járhatatlannál és a rossz idő miatt több száz repülőjáratot kellett törölni. A várostól északra, a Kínai Nagy Fal közelében 20 centiméteres hótakaró alakult ki. A térségben 1951 óta nem volt ekkora hó.

A Szibéria felől érkező hidegfront, amely a pekingi havazást is okozta, lassan kelet felé vonult, és hétfőn elérte a Koreai-félszigetet, ahol szintén kiadós mennyiségű hó hullott. Szöulban a reggeli csúcsforgalom idején teljesen megbénult a közlekedés. A városban a lehullott hó mennyisége meghaladta a 25 centimétert, ezzel új rekord született. Egyetlen nap alatt még sohasem hullott ennyi hó Szöulban. Nem csak a szárazföldi-, a légiközlekedés is leállt az országban, az összes belföldi repülőjáratot törölték.

A fagyos, téli időjárás a következő napokban is folytatódik a térségben. A helyi meteorológusok szerint az éjszakai órákban helyenként -30 foknál is hidegebb lesz, de néhol napközben sem melegszik -10 fok fölé a levegő.