Orvosmeteorológia - szerdán kisebb enyhülés várható

Vágólapra másolva!
Kedden melegfronti hatás érvényesül. A közlekedést sokfelé nehezítik lefagyott útszakaszok, helyenként pedig ónos esőtől csúszós utak. Szerdán kisebb enyhülés várható.
Vágólapra másolva!
Kedden melegfronti hatás érvényesül. A frontra érzékenyeknél emiatt fejfájás, ingerlékenység, bágyadtság léphet fel. Egy csésze forró tea, amellett, hogy jól felmelegít, a benne található koffein miatt élénkítő hatással is bír.
Az autósok vezessenek óvatosan, mert a kora reggeli órákban többfelé találkozhatnak lefagyott, csúszós útszakaszokkal. Helyenként ónos eső is nehezítheti a közlekedést.

Szerdán kettős fronthatás terheli szervezetünket. Kissé megenyhül az idő, a délkeleti megyékben többfelé a +5 fokot is meghaladhatja a hőmérséklet. A hőmérsékletingás komoly megterhelést jelent a szervezet számára. A hideg után érkező meleg idő miatt hajlamosabbak vagyunk az indokoltnál lengébben öltözni, ami megfázáshoz is vezethet. Fontos, hogy megfelelő, vitamindús étkezéssel segítsük szervezetünk védekezőképességét.

Csütörtökön gyenge hidegfronti hatásra kell készülni. A korábbi meleg levegőt hidegebb levegő váltja fel, emiatt vérnyomás-emelkedés, a reumatikus panaszok erősödése jelentkezhet. Napközben lehet néhány órás napsütésre számítani, de a hőmérséklet napközben is többfelé fagypont alatt alakul, ezért továbbra is érdemes melegen öltözködni. A légszennyezettség még a nagyobb városokban is alacsony, így a napos időszakokban érdemes lehet kisebb sétára indulni. A friss levegőn tett séta élénkít és javítja közérzetünket is.