Vágólapra másolva!
Csütörtökön gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Pénteken, a Földközi-tenger medencéjében örvénylő mediterrán ciklon melegfrontja éri el hazánkat. Több fokkal megenyhül az idő, mindenhol elovad a hó.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön gyenge hidegfronti hatás érvényesül. A frontra érzékenyeknél a reflexek tompulása, álmosságérzés jelentkezik. Délelőtt átmenetileg felszakadozik a felhőzet, majd ismét megnövekszik a felhőzet és csapadékosra fordul az idő. Az autósok vezessenek óvatosan és körültekintően, a kora reggeli órákban a közlekedést sokfelé lassíthatják lefagyott, csúszós útszakaszok. Az útviszonyoknak megfelelően válasszuk meg a követési távolságot, a nedves, csúszós utak még a gyakorlott vezetőnek is megnehezítik a dolgát.

Pénteken egy melegfront éri el hazánkat. Ingerlékenység, fáradékonyság, koncentrációzavar jelentkezhet a melegfrontra érzékenyeknél. A pihenés, az alvás jó hatással van szervezetünkre, de a testmozgás is segít a felfrissülésben. Mivel pénteken sajnos ismét csapadékos időnk lesz, de a csapadék már mindenhol eső formájában hullik majd, nem lesz lehetőségünk sok időt a szabadban tölteni. A lakásban is van lehetőség arra, hogy megmozgassuk magunkat, a tánc is remekül átmozgat és felfrissít. A tánc amellett, hogy szórakoztató, növeli koncentrációképességünket is.

Szombaton kettős fronthatásra kell készülni. Jelentősen megenyhül az idő, a hőmérséklet többfelé a 10 fokot is meghaladja. Az időjárás továbbra sem kedvez a szabadtéri programoknak, marad az esős időjárás. A hétvégén érdemes több időt szánni arra, hogy kipihenjük magunkat és, hogy feltöltődjünk energiával. Nincs is annál jobb, mint egy csésze meleg teát kortyolgatva könyvet olvasni, vagy a barátokkal, családtagokkal beszélgetni.