Kemény fagyok Kínában

Vágólapra másolva!
Kína északkeleti területein kemény, téli időjárás uralkodik. Az éjszakai órákban többfelé mérnek -25 fokos fagyokat, és sokfelé napközben is -10 fok alatt marad a hőmérséklet.
Vágólapra másolva!

Kína északi részén már több napja tart a fagyos, téli időjárás. Egy hete, a kínai fővárosban, Pekingben és a környező városokban a havazás okozott komoly fennakadásokat. Szünetelt a légiközlekedés, és a térségében számot út vált járhatatlanná.

A héten viszont úgy néz ki, a fagyos idő nehezíti meg a kínaiak életét. Az ország északkeleti területeit egy hidegfront érte el, amely komoly lehűlést okoz. Heilongjiang tartomány fővárosában, Harbinban hétfő reggel - 25 foknál is hidegebbet mértek, és a hőmérséklet napközben sem emelkedett -14 fok fölé. Pekingben is nagyon hideg van, a hőmérséklet az éjszakai órákban -10 fok alá hűlt és napközben is fagypont alatti értékeket mértek.

A hideg időjárás várhatóan egész héten kitart, sőt a következő napokban a hétfőinél is fagyosabb lesz az idő. Pekingben a hét közepére -15 fokos minimum hőmérsékleteket várnak, és napközben is mindössze -5 fokig melegszik majd a levegő. Harbinban -30 fokig hűl a levegő, és napközben is rendkívül alacsony, -20 fok körüli hőmérsékleteket várnak a városban.