Orvosmeteorológia - kemény fagyok a hajnali órákban, havazás továbbra is várható

Vágólapra másolva!
Kedden meleg, szerdán kettősfronti hatásra számíthatunk. A kemény éjszakai fagyok miatt fordítsunk nagy figyelmet a meleg öltözködésre.
Vágólapra másolva!

Kedden gyenge melegfronti hatásra kell készülnünk. Ilyen időjárási helyzetben gyakran előfordul, hogy felerősödnek a depresszió tünetei, illetve ingerlékenyek, fáradékonyak lehetünk. A kemény fagyok szintén megviselik az emberi szervezetet. A reggeli igen hideg időjárás miatt öltözzünk melegen, védekezzünk kesztyűvel, sapkával. A gépjárművezetők a síkos, havas útszakaszokon fokozott figyelemmel, óvatosan közlekedjenek. Vegyék figyelembe, hogy a reflexek lassulnak, a reakcióidő növekszik. A nagyvárosok levegője a légmozgásnak köszönhetően tiszta.

Szerdán kettős front alakítja az időjárást. Az újabb havazás továbbra is nagy odafigyelést követel a közlekedésben. A krónikus ízületi- és izomfájdalmaktól szenvedők a megerősödő szél miatt panaszaik fokozódását tapasztalhatják. Sokan fejfájással küszködhetnek.

Csütörtökön fronthatás nem várható, de még mindig igen hideg lesz a reggel. A hideg ellen meleg gyógyteával is védekezhetünk. A csúszós utak továbbra is gondot okozhatnak. A több napsütés következtében javul a közérzetünk.