Tovább bővülnek a T-Home IPTV szolgáltatásai

Vágólapra másolva!
A televízióban éppen a havazás a téma, és a képernyőn már olvashatjuk is a legfrissebb időjárás-jelentéseket. Kezünkben a távirányítóval kiválaszthatjuk, melyik térképes előrejelzésre vagyunk kíváncsiak. Közben a mobilunkról letölthetjük az időjárásos alkalmazást, az interneten pedig csatlakozhatunk a témához tartozó fórumhoz.
Vágólapra másolva!

A jövő televíziózásában egészen új távlatokat nyit a különböző média felületek összekapcsolódása, az úgynevezet többképernyősség. A T-Home által nyújtott IPTV szolgáltatás már most is számos kényelmi szolgáltatást kínál a nézőknek - ilyen például a megállítható, visszajátszható élő adás, egy gombnyomásos felvétel, videotéka -, de a lehetőségek szinte korlátlanul tovább bővíthetők.


Az interaktivitás szabadsága tévéképernyőn is

Január 28-án indultak el az origo TV tematikus csatornáinak IPTV-sre fejlesztett interaktív alkalmazásai. A LifeNetwork az egészséggel és életmóddal kapcsolatos témákkal foglalkozik, az OzoneNetwork pedig az időjárással és klímaváltozással.

Ennek megfelelően az alkalmazásokban a csatornák weboldaláról származó híreket, időjárás-jelentést, szöveges és térképes előrejelzéseket, fényképekkel, - és nemsokára már műsorelőzetest tartalmazó videókkal is - ellátott műsorújságot, egészség témájú kalkulátorokat és adatbázisokat - ilyen lesz például a laborlelet-értelmező -, a csatornák archív tévétartalmait, illetve valamint kvízjátékot találhatnak a felhasználók.

Áprilisig várhatóan olyan további funkciókkal bővülnek az interaktív alkalmazások, mint a szavazási lehetőség, fénykép- és videógalériák elérése, 3D-s időjárás jelentés, illetve a nézők a képernyőt és a távirányítót használva tallózhatnak a műsorvezetőkhöz kapcsolódó képek, videók, blogok között.

Forrás: [origo]

Forrás: [origo]

Forrás: [origo]

Forrás: [origo]

Kapcsolat

Az alkalmazások 2009 decemberétől BÉTA verzióban, előreláthatólag 2010 februárjától végleges verzióban elérhetőek. A BÉTA verzióban (melyet a főmenüben a "béta" felirat jelöl) alapos tesztelésünk ellenére előfordulhatnak apróbb hibák, finomhangolási igények, melyekről várjuk a felhasználók értesítéseit és megjegyzéseit az [email protected] és [email protected] email címekre.