Orvosmeteorológia - erős szél és havazás a héten

Vágólapra másolva!
Kedden nem várható fronthatás, de szerdán és csütörtökön a hideg- és melegfrontra érzékenyek is rosszul érezhetik magukat, kettős fronthatásra kell majd készülni. Újabb havazás érkezik, rétegesen és vastagon kell öltözni.
Vágólapra másolva!

Kedden nem várható fronthatás. A kora reggeli órákra helyenként sűrű köd képződik, és az erős éjszakai fagyok miatt sokfelé lesznek lefagyott, csúszós útszakaszok. A nyugati megyékben néhány órára kisüthet a nap, így ott javulnak a közlekedési feltételek. A keleti országrészben azonban fokozott körültekintéssel közlekedj!

Szerdán eleinte csak a nyugati, délnyugati megyékben, később máshol is várható havazás. Kettős fronthatásra kell készülni, a frontra érzékenyeknél, ízületi fájdalmak, fáradékonyság, lehangoltság jelentkezhet. Megerősödik a szél, emiatt lecsökken a városok légszennyezettsége. Bátran tervezhetsz szabadtéri programokat, a hazai sípályákon mindenhol lehet síelni, snowboardozni, és a korcsolyázáshoz is kedvez az idő.

Csütörtökön újabb havazásra készülhetünk. Erős, helyenként viharos lesz az északnyugati szél, az erre érzékenyeknek emiatt fájhat a feje. A hideg, téli időjárás megviseli szervezetünket is, együnk sok zöldséget és gyümölcsöt, ezzel erősíthetjük immunrendszerünket. A citrusfélék remek c-vitamin források, a csicseriborsóban, babban és napraforgómagban rengeteg vas van.