Orvosmeteorológia - tavaszi napok után visszatér a tél

Vágólapra másolva!
Kedden és szerdán még kellemes tavaszi időnk lesz, csütörtöktől azonban lehűlés kezdődik. Használjuk ki az enyhe, tavaszi időt és töltsünk sok időt a szabadban.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint kedden gyenge hidegfronti, szerdán melegfronti hatásra kell számítani. A napos időszakokat érdemes kihasználni, mert a hét közepétől visszatér a télies idő.

Kedden hidegfronti hatásra számíthatsz. Délután felszakadozik a felhőzet és ismét sokfelé lehet néhány órás napsütésre számítani. A napsütésnek köszönhetően javul közérzetünk, ezért érdemes sok időt a szabadban tölteni. A légszennyezettség most a nagyvárosokban is minimális, így ha kirándulni nem is tudunk elmenni, munka után is sétálhatunk egy kicsit.

Szerdán gyenge melegfronti hatás lesz érezhető. Szervezetünk már nem igényli a nehéz, kalóriadús ételeket, tavasszal lehetőségünk nyílik a méregtelenítésre. Lassan már hazai, friss zöldségeket és gyümölcsöket is vásárolhatunk, így a téli hónapok egyhangúsága után változatosabbá tehetjük étrendünket. Tipikus tavaszi zöldségek a spenót, spárga, fejes saláta, zöldborsó és sárgarépa is.

Csütörtökön hidegfront érkezik, megerősödik az északias szél és lehűl az idő. Az országban többfelé lehet esőre, havas esőre, a hegyekben havazásra számítani. Az autósok vezessenek óvatosan, hiszen többfelé lehetnek csúszós útszakaszok, és az erős szél is próbára teszi a gépjárművek menetstabilitását.