Orvosmeteorológia- még várni kell a tavaszra

Vágólapra másolva!
Átmenetileg visszatér a tél, pénteken havazás is lehet. A gyakori frontátvonulás megviseli az emberi szervezetet.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön tovább tart a hidegfronti hatás, erős szélre készülhetünk. Az ország nagy részén havas eső, helyenként akár havazás is előfordulhat. Borongós szürke idő lesz, ami a hangulatunkra is hatással van. Az erős szél miatt viszont tiszta lesz a levegő, az asztmás betegek fellélegezhetnek. Ugyanakkor a gépjárművek menetstabilitását kedvezőtlenül befolyásolja az erős légmozgás. Csúszós útszakaszokra is számítani kell, vezessenek óvatosan. Erősödhetnek a görcsös panaszok, a kismamák jobban figyeljenek magukra. Végezzenek lazító tornát, légző gyakorlatokat. Még ne tegyük el a meleg kabátot, mert néhány napig hideg marad az idő. Fogyasszunk vitamindús ételeket, aszalt gyümölcsöt, hogy legyűrjük a tavaszi fáradtságot.

Pénteken erős hidegfronti hatás és viharos északnyugati szél várható. Ez megviseli az emberi szervezetet. Szédülés, fejfájás léphet fel. A gyerekek különösen érzékenyek ilyenkor. Az időjárás leginkább a keringési betegségben szenvedőket viseli meg, tompábbak, fáradékonyabbak lehetnek, számítsanak a vérnyomásuk ingadozására. A folyadékbevitelre fokozottan figyeljenek, és kerüljék a zsíros, erősen fűszeres ételek fogyasztását.

Szombaton átmenetileg előbújik a nap, kissé javítva a közérzetet. Majd délutántól erősen megnövekszik a felhőzet. Kettős front okozhat fejfájást, fáradékonyságot.