Vágólapra másolva!
A Meteo Klinika jelentése szerint szerdán és csütörtökön hideg és melegfront egyaránt lesz az ország felett, míg pénteken egy gyenge hidegfront okoz kellemetlen perceket a frontérzékenyek számára.
Vágólapra másolva!

Szerdától a hideg szeles idő az ország nagy részén csapadékossá válik, a napsütést borongós idő váltja fel. Kettősfronti hatásra számíthatunk. A reumatikus panaszok erősödésére lehet számítani. Ebben az időben gyakrabban fordulnak elő a görcsökkel járó panaszok, így az asztmás betegek, az epe, vesebetegek panaszai is fokozódhatnak, de az izomgörcsök, a lábikragörcs sem ritka ilyenkor. Ne feledkezzünk meg a B6 vitamin és a magnézium pótlásáról. A végtagi érszűkületes betegeknek nem kedvez ez az időszak, náluk is jelentkezhet a végtagfájdalom, aminek a folyamatosan jelen léte kimerültséget, feszültséget okoz. Nekik fontos, hogy a végtagjaikat tartsák melegen, a szükséges fájdalomcsillapítás mellett pótolják a magnézium, a B és E vitamint. A rendszeresen végzett értorna sokat segít ebben a számukra kellemetlen időjárási helyzetben.

Csütörtökön a nyugati országrészben nagyobb mennyiségű havazás várató, a közlekedésben résztvevők legyenek körültekintőbben. A szabadban dolgozók öltözzenek rétegesen, többször fogyasszanak meleg italokat. A tavasz várat magára, ebben a zord időben gyakoribbak a fagyásos sérülések. Ne csak magunkra, hanem a körülöttünk élő emberekre is gondoljunk, szükség szerint segítsünk.

Pénteken egy gyenge hidegfront miatt fejfájás, ingerlékenység jelentkezhet az arra érzékenyeknél. Előreláthatólag a hosszú hétvégén is marad a télies időjárás, hózáporokkal, néhol erős széllel, így továbbra is szükség lesz a télikabátra, kesztyűre, sapkára.