Vágólapra másolva!
A hét közepéig számottevő fronthatás nem várható, az átvonuló felhőzetből azonban még kedden elszórtan eső előfordulhat, ezért az esernyőt vigyük magunkkal.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika jelentése szerint a következő két napban számottevő fronthatásra nem kell számítani, de a változó felhőzetből kedden még elszórtan kisebb eső, futó zápor kialakulhat.

Kedden a reggeli órákban még friss lesz a levegő, de nyugodtan eltehetjük a télikabátot. Öltözködjünk rétegesen, így a nappali kellemes hőmérsékletben is megfelelő ruházatot viselhetünk. A hirtelen jött melegben gyorsan magához tért a természet. A korán virágzó növények miatt már jelen vannak a pollenek a levegőben, ami légúti irritációt okoz, erősödhetnek az asztmatikus panaszok. A mogyoróra érzékenyeknél már jelentkeznek az allergiás panaszok.

Szerdára sem várható nagy változás, marad az enyhe időjárás, ami kedvez a kórokozók terjedésének. Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk vitamindús táplálékokat, és sok C vitamint. A hét második felében erősödő melegfronti hatás várható, a melegfrontra érzékenyeknél erősödhetnek a tünetek.

Csütörtökön változás következik be az időjárásban, mert egy melegfront közelíti meg a Kárpát-medencét, ami nem csak a hőmérséklet emelkedésében lesz érezhető. A frontra érzékenyeknél fejfájás, fáradékonyság jelentkezhet. Az autósok fokozottan ügyeljenek, mert ilyenkor növekszik a reakció idő.