Orvosmeteorológia - hétvégéig sok napsütés

Vágólapra másolva!
Csütörtökön nem lesz front felettünk, pénteken viszont már gyenge fronthatásra kell készülni. Alacsony a légszennyezettség, szombatig pedig sok lesz a napsütés, így érdemes szabadtéri programokat tervezni.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön nem lesz fronthatás. Az elmúlt napok csapadékos és szeles időjárásának köszönhetően kitisztult a levegő hazánkban. Sok lesz a napsütés így érdemes szabadtéri programokat szervezni. Akár munka után is elindulhatsz egy rövid sétára, de sportoláshoz is kitűnő lesz az idő. A testmozgás pedig amellett, hogy közérzetedre jó hatással van, abban is segít, hogy könnyebben leadd a télen felszedett fölösleges kilókat. A tavasz a méregtelenítő diéták ideje, amelyek segítségével felfrissítheted tested, lelked. Zöldségekben, gyümölcsökben, teljes kiőrlésű gabonában és folyadékban gazdag étrenddel is hozzájárulhatsz közérzeted javításához. A Nap napról-napra egyre erősebben süt, így az érzékeny bőrűeknek már most ajánlott a napfényvédő krémek használata.

Pénteken gyenge hidegfronti hatás érvényesül. A frontra érzékenyeknél fejfájás, álmosságérzés, tompuló reflexek jelentkezhetnek, ezek a tünetek mind-mind megnehezítik a közlekedők dolgát. A délelőtti órákban a szembe sütő nap lehet zavaró, ezért érdemes napszemüveget vinni magaddal. Délután azonban helyenként már az esőtől nedves, csúszós útszakaszok lassítják a közlekedést. Fontos, a helyesen megválasztott követési távolság, a csúszós utakon lassabban áll meg az autó.