Orvosmeteorológia - kettős fronthatás a hét elején

Vágólapra másolva!
Folytatódik a borongós, szürke idő, helyenként jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. A következő napokban kettős fronthatás terheli a frontérzékenyek szervezetét.
Vágólapra másolva!

Kedden sem várható jelentős javulás az időjárásban, továbbra is szeles, esős időnk lesz. A levegő pollentartalma alacsony, ami az allergiásoknak jó hír. A kettősfronti hatás miatt a frontérzékenyek tünetei erősödnek. A szívbetegeket terheli a leginkább ez a légköri helyzet. Ők számíthatnak nehézlégzésre, vérnyomás ingadozásra, gyengeségre, általános rossz közérzetre egyaránt. Ezekben a napokban ne terheljék a szervezetüket fizikailag, és az étkezésükben sem. Továbbra is szükség van az esernyőkre, és a réteges öltözködésre is. Fogyasszunk citromfű, menta, vagy csipkebogyóteát a kellemetlen tünetek enyhítésére.

Szerdán még tovább tart ez a borongós idő, kettősfronti hatás terhel bennünket, a fejfájósoknak is panaszokat okozva. Az időjárás a reumatikus panaszok csökkenésének sem kedvez. A kettősfronti hatás miatt ingerültek lehetünk, vagy akár alvászavarok is felléphetnek.
Fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás, és a napi mozgás, fogyasszunk magas magnézium és kálium tartalmú ételeket, búzacsíra, zabpehely, tej, banán.