A szív és érrendszeri betegeket fokozottan terheli az időjárás - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
A napok óta tartó változékony idő megterhelő a szervezet számára. Főként a szív és érrendszeri betegségekben szenvedők érzik ennek hatásait. Állapot romlás esetén ne habozzanak segítséget kérni.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Kedden kettősfronti hatás terheli a szervezetünket. Ez mindkét frontra érzékenyeknél felerősítheti a panaszokat. A folyamatosan fennálló változékonyság megterheli a szervezetet, főként a szív és érrendszeri betegségekben szenvedők érzik ennek hatásait. Súlyosbodó panaszok esetén azonnal kérjenek segítséget. Délelőtt még főként a délnyugati országrészben várható napsütés, majd több helyen alakulhat ki zápor zivatar. Az esernyő szükséges kelléke a mai napnak. A nyugati országrészben a kialakuló zivatarok mellett erős szélre is lehet számítani, ami a szél érzékenyeknél nyugtalanságot, fejfájást okozhat. A zivataros helyeken az asztmások rohamai erősödhetnek, ők kerüljék ebben az időben a szabadban tartózkodást és a szellőztetést.

Szerdán marad a változékony idő, hidegfronti hatással, ami nem kedvez az epe és vesebetegeknek. A görcsös panaszok erősödésére lehet számítani. A várandós kismamák is kerüljék a megterhelést. A napi többszöri étkezésben javasolt a magnézium, a kálium és a B vitamin pótlása. Ebben a változékony időben gyakoribbá válnak a felsőlégúti hurutos megbetegedések. Az immunrendszerünk erősítésével, és a higiéniás szabályok betartásával megelőzhető a betegség kialakulása.
A reumás jellegű panaszok csökkentésére javasolt a csalántea fogyasztása.

Csütörtökön kettősfronti hatás várható, erősödhetnek a fejfájásos, migrénes panaszok. A zivataros területeken fokozódhatnak az asztmás betegek rohamai. A szívbetegek is fokozottan érzik a változékony időt, általános rossz közérzet, nehézlégzés, vérnyomás ingadozás jelentkezhet.