Változékony idő, folyamatos melegedéssel - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Az elkövetkező napokban folyamatosan melegszik majd az idő, azonban még többfelé várható csapadék, valamint erős szél. A változó, időnként szeles időjárás a gyermekeket, az ízületi fájdalmakkal küszködőket és a szívbetegeket viselheti meg inkább.  
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Csütörtökön melegebb időnk lesz, így az élénk szél mellett is kellemesebbnek lehet érezni az időt. A változóan felhős ég mellett a déli országrészben élők számíthatnak napsütésre is. Az esernyőre továbbra is szükség lesz. Gyenge melegfronti hatás várható. A héten tovább folytatódik a változékony idő, szükséges a szervezetet támogatni, feltölteni. A meleg fürdők, a vitamindús táplálkozás, a relaxáció mind hozzásegítik a szervezetet a töltekezéshez.

Pénteken folytatódik a melegedés, azonban a futó záporok, és az élénk, többször megerősödő északias légmozgás csökkentheti hőérzetünket. Az erős szél az autósoknak sem kedvez, csökkenti a járművek menetstabilitását. Esőre, kisebb záporra főként az ország északi és keleti területein számíthatunk, ezért eső elleni ruha vagy esernyő mindenképpen ajánlott. Továbbra is gyenge melegfronti hatás várható, az erre érzékenyeknél felléphet levertség, koncentrációs zavarok, valamint a reakcióidő enyhe lassulása.

Szombaton nem várható fronthatás. A legmagasabb nappali hőmérséklet országszerte 20 fok fölött várható, de ezt sajnos nem mindenhol élvezhetjük majd ki. Változékony idő várható, a helyenként megerősödő gomolyfelhőzetből záporszerű csapadékra, jégesőre is számítani kell, ami erősen lecsökkentheti a hőérzetet.