Vágólapra másolva!
A következő napokban változékony lesz hazánk időjárása, jobbára napos és felhős időszakok váltogatják egymást, nem ritkán kisebb záporokkal tarkítva. Folyamatosan melegszik az idő, de ingadozó lesz a hőérzet.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Pénteken tovább növekszik majd a levegő hőmérséklete, azonban a futó záporok, és az élénk, többször megerősödő északias légmozgás csökkenti a hőérzetet. Az erős szél az autósoknak sem kedvez, csökkenti a járművek menetstabilitását. Esőre, kisebb záporra főként az ország északi és keleti területein számíthatunk, ezért eső elleni ruha vagy esernyő mindenképpen ajánlott. Gyenge melegfronti hatás várható, az erre érzékenyeknél felléphet hangulat ingadozás, koncentrációs zavarok, valamint a reakcióidő enyhe lassulása.

Szombaton markáns fronthatás nem várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet országszerte 20 fok fölött várható. Többnyire napos és felhős időszakok váltogatják egymást, ami hangulatingadozást eredményez, valamint lecsökkenti a hőérzetet. Csak helyenként erősödhet meg a gomolyos felhőzet, elszórtan számíthatunk kisebb esőre, záporra. A változékony időjárás, a gyors hőmérsékletingadozás sokak szervezetét megviselheti. A keringési, illetve vérnyomásproblémákkal küzdők ne terheljék meg magukat.

Vasárnap gyenge hidegfronti hatás várható, azonban erős lehűlésre nem kell számítani. A görcsös és az ízületi fájdalmak erősödhetnek, a kismamák ne terheljék túl magukat. Helyi zivatarok kialakulására ugyancsak számítani kell, esőálló ruházat, esernyő ajánlott. Változékony időjárás várható, a napos és felhős időszakok között nagy lehet a hőérzet eltérése, ezért a keringési problémákkal küzdők ha tudják, kevés megterhelő tevékenységet végezzenek, valamint pihenjenek többet.