A szombat és a hétfő kedvez a szabadtéri programoknak - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Marad a többé-kevésbé változékony időjárás, azonban a hétvégén, különösen szombaton és hétfőn országszerte több órás napsütés várható, ami a kinti programoknak kedvez.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Szombaton markáns fronthatás nem várható. A nappali órákban országszerte 20 fok fölötti hőmérsékletek várhatók. A napos idő lesz a mérvadó, szabadtéri programok tervezése ajánlott, valamint az alacsony légszennyezettség miatt a sportra, kirándulásra kimondottan alkalmas időnk lesz. A szép időt a délutáni órákban elszórtan szakíthatja meg kisebb zápor. Változékony időjárás várható, a hőérzet gyors ingadozása sokak szervezetét megviselheti. A keringési, illetve vérnyomásproblémákkal küzdők ne terheljék meg magukat.

Vasárnap szintén nem várható fronthatás. Országszerte kialakulhatnak helyi záporok, zivatarok, melyek környezetében erős szélre lehet számítani. Vízhatlan, esernyő használata szükséges lehet. A változékonyság erre a napra is jellemző lesz, a napos és felhős időszakok között nagy hőingásokat érzékelhetünk, ezért a keringési problémákkal küzdők, ha tudják, ne terheljék magukat, pihenjenek többet.

Hétfőn gyenge melegfronti hatás várható. Alvászavar, koncentráció csökkenés, valamint ingerültség léphet fel az erre érzékenyek esetében. Pünkösd hétfőn számottevő csapadék nem várható, csak elszórtan alakulhat ki kisebb eső, zápor. Többnyire napos időre van kilátás, ami jó hatással van az általános közérzetre. Alacsony marad a légszennyezettség, ezért az ünnepi pihenőnapot szabadtéri programokkal érdemes kihasználni.