Holnap gyenge hidegfronti hatás várható - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Marad a nyári meleg, fülledt, zivataros idő. Könnyű ételek fogyasztása, megnövelt folyadékbevitel javasolt.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Pénteken gyenge hidegfronti hatás várható. Mérsékelt lesz a szél, így a szélre érzékeny fejfájósok fellélegezhetnek. A frontra érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, rossz közérzet, lehangoltság jelentkezhet. A fülledt, párás idő miatt a szívbetegek nehézlégzéssel küzdhetnek a nap folyamán. Az érzékenyek fáradtságra, vagy éppen ingerlékenységre panaszkodhatnak. Fontos a pihentető éjszakai alvás egy ilyen nap előtt, ezért biztosítsunk magunknak nyugodt körülményeket a pihenéshez.

Szombaton marad a gyenge hidegfronti hatás, az északnyugati szél megélénkül. Sokfelé várható csapadék, így az időjárás nem fog kedvezni a szabadtéri programok szervezésének. A hidegfrontra érzékenyek fejfájással, álmossággal küzdhetnek a nap folyamán.

Vasárnap gyenge hidegfronti hatás várható, amely a görcsös panaszokat erősítheti fel. Az utakon erős oldalszélre, nedves útszakaszokra és a hidegfronti hatás miatt megnövekvő reakcióidőre érdemes odafigyelni.

A levegő porszintje és a légszennyezettség jelenleg alacsony, de a továbbiakban kissé emelkedni fog. A héten a kőrisfa, a tölgyfa és a pázsitfűfélék pollenszórása lesz magas, de a csapadéknak köszönhetően a levegőben a pollenkoncentráció csak kissé emelkedik. A napsütéses órákban vigyázzunk bőrünkre, az UV sugárzás erős lesz a következő napokban.

______________________________________________________________

Küldd be fotóidat a foto@ozonenetwork.hu-ra! • Töltsd fel filmjeidet a Videára!