A tartósan csapadékos napok erősítik a görcsös panaszokat - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
A jövő héten tovább tart a borult, csapadékos idő, időnként megerősödő széllel. Többeknél jelentkezhet nyugtalanság, levertség, ingerültség. Az ízületi, görcsös és keringési zavarok ilyenkor gyakrabban jelentkeznek. Csökken a hőérzet is.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Hétfőn marad a kettősfronti hatás, valamint országszerte kiadós eső várható. Több helyen megerősödik az északias szél, ami a csapadékkal együtt erősen csökkenti a hőérzetet. Az ízületi fájdalmak erősödhetnek. A tartós fényhiány miatt felléphet levertség, közérzetromlás, türelmetlenség. Az utakon erős oldalszél nehezíti a közlekedést, az autósok fokozottan figyeljenek oda. Többfelé lesznek csúszós az utak, megnő a balesetveszély.

A levegő porszintje és a légszennyezettség alacsony értéket mutat. A pollenkoncentráció kicsit csökken, de országszerte még mindig a fűfélék, a lórom, az útifű és a pázsitfűfélék okoznak panaszokat, a Tiszántúlon magasabb a pollenkoncentráció, az erre érzékenyek számíthatnak a tüneteik erősödésére.

Kedden országszerte várható még eső, zápor, helyenként kiadós csapadékra kell számítani. Inkább az ország keleti felében fog sütni a nap, de többször felhősödés zavarhatja. Esernyőt, vagy vízhatlan kabátot még ezen a napon is ajánlott, ha mindenki magával viszi. A tartós rossz idő miatt többeknél levertség, ingerültség mutatkozhat, legyünk türelmesebbek. A gyermekeket a tartósan erős szél nyugtalanná teheti.

Szerdán továbbra is sok csapadék várható és marad a kettősfronti hatás, így mind a meleg-, mind a hidegfrontra érzékenyek is tartósan érezhetnek időjárás okozta tüneteket. A fejfájáson és a közérzet romlásán kívül előfordulhat a régi műtéti hegek fájdalma. A tartós borult és csapadékos idő okozta lehangoltságot egy összejövetel, vagy a szeretteinkkel eltöltött közös program javíthatja.
_________________________________________________________________________
Küldd be fotóidat a [email protected]! • Töltsd fel filmjeidet a Videára!