Holnap még frontmentes idő lesz - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Pénteken még nem várható fronthatás. Napsütéses időszakra van kilátás, melyet csak néhol zavarnak meg gomolyfelhők. Az elmúlt napok lehangoló időjárása után érdemes minél több időt tölteni a szabadban, hiszen szombaton gyenge melegfronti, vasárnap pedig kettősfronti hatás fogja terhelni szervezetünket.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Pénteken nem kell fronthatással számolni. Átmeneti felhősödés mellett néhol helyi zápor, zivatar fordulhat elő, azonban a nap legnagyobb részében napsütésé lesz a főszerep. A hőmérséklet pár fokkal a sokéves átlag alatt marad, ezért ideálisak lesznek a körülmények sportolásra, kirándulásra, egyéb szabadidős tevékenységekre. A szél élénk lesz, a szélre érzékeny fejfájósok az elkövetkezendő napokban számolhatnak panaszaik erősödésével. Az UV sugárzás is erős lesz, figyeljünk oda bőrünk, szemünk védelmére.
A levegő porszintje és a légszennyezettség alacsony. A pollenkoncentráció viszont egyre növekszik a következő napokban. Országszerte a lórom, az útifű és a bodzafa virágpora okoz panaszokat.

Szombaton gyenge melegfronti hatás várható, melyre nem árt már pénteken felkészülni. A melegfrontra érzékenyek fogyasszanak lúgos kémhatású ételeket, például zöldbabot, panaszaik enyhítése érdekében. Gyulladásos ízületi panaszok, fáradékonyság, ingerlékenység jelentkezhet az érzékenyeknél. A közlekedők figyeljenek fokozottabban, egyeseknél megnyúlhat a front hatására a reakcióidő.

Vasárnap kettősfronti hatás fogja terhelni szervezetünket. Egyre nő a nappali felmelegedés, de szórványosan előfordulhat zápor, zivatar, a szél is élénk marad, és kevesebb lesz a napsütés is az előző napokhoz képest. A kettősfronti hatás miatt vérnyomásingadozást, lehangoltságot, vagy éppen ingerlékenységet érezhetünk. A fejfájósok is számíthatnak panaszaik erősödésére, igyanak több folyadékot a nap folyamán.
_________________________________________________________________________
Küldd be fotóidat a [email protected]! • Töltsd fel filmjeidet a Videára!