A kánikula a vízpartokon elviselhetőbb - orvosmeteorológia

Szombaton folytatódik a melegedés, főként a hétvégén már igazi kánikulában lesz részünk, többfelé a 35 fokot is eléri majd a hőmérséklet. A tartós meleg sokak szervezetét igénybe veszi, ezért célszerű növelni a folyadékbevitelt és strandokra, vízpartokra látogatni.

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Szombaton tovább melegszik az idő, az országszerte derült égbolt miatt intenzív felmelegedés várható, alig mérhetünk majd 30 fok alatti értékeket. A hétvégét a városban eltöltve sokaknál erősen lecsökken majd a komfortérzet, ami strandok látogatásával, vízparti programokkal javítható. Ehhez naptej használata főként a koradélutáni órákban még a kevésbé érzékeny bőrűek számára is erősen ajánlott.

A levegő porszintje és a légszennyezettség mértéke országszerte alacsony marad. A pollenkoncentráció egyre növekszik, országszerte a gombák és a pázsitfűfélék okozhatnak panaszokat az allergiásoknak.

Vasárnap tovább tart a kánikula, a hőmérséklet többfelé a 35 fokot is elérheti. Országszerte derült lesz az ég, több órás napsütésre van kilátás. Az erős UV sugárzás miatt főként a koradélutáni órákban célszerű napvédő krémet használni, keresni az árnyékos helyeket. A közlekedési dugók elkerülése végett a vízpartokról hazafelé közlekedők próbáljanak meg nem a legkézenfekvőbb időpontokban elindulni.

Hétfőn még tart a kánikula, országszerte 30 fok fölött tetőzik a hőmérséklet. Egy átlagos hétfőhöz képest ez igen nehéz napnak ígérkezik, ugyanis a munkanap miatt nő a már eleve fokozott stressz, nőnek a koncentrációs problémák. Az idősebbek próbálják a napi bevásárlást a szokottnál korábbi órákban, akár reggel elintézni, mert a kánikulában fokozódnak a keringési problémák.
_________________________________________________________________________
Küldd be fotóidat a foto@ozonenetwork.hu-ra! • Töltsd fel filmjeidet a Videára!

KAPCSOLÓDÓ CIKK