Marad a hőség - orvosmeteorológia

A forró hajnalok enyhülnek, de napközben marad a hőség. Frontmentes időszak következik, a hét második felére 35 fok feletti hőmérsékletet is mérhetünk.

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Hétfőn nem várható fronthatás. A hajnali hőmérséklet azonban kellemesebbé válik, így az eddig nem alvók tudnak majd pihenni éjszaka. A felfrissülés átmeneti, a héten hamar visszamelegszik a levegő, így ismét párás, fullasztó melegre van kilátás. A szívbetegeket terheli leginkább ez az idő, náluk fokozottan jelentkezik a teljesítménycsökkenés, a légzési nehézség. Fontos, hogy ezekben a napokban kímélő életmódot folytassanak, az életvitelükben, és a táplálkozásukban is, hogy elkerüljék a szervezetük összeomlását.
Az ország középső és keleti részében lehet számítani zivatarok kialakulására, az itt élő asztmás és allergiás betegek számíthatnak a panaszaik erősödésére, a zivatar alatt és közvetlenül utána kerüljék a szellőztetést.

A levegő porszintje és a légszennyezettség mértéke a légkör alsó rétegeinek nagyfokú átkeveredése miatt továbbra is alacsony marad. A pollenkoncentráció szintén csökkenni fog a csapadéknak köszönhetően.

Kedden már csak északkeleten enyhíthet egy-egy zápor a hőségen. Fronthatás nem várható. Kerüljenek ismét könnyű ételek az étrendünkbe, fogyasszunk több folyadékot, hogy tünetmentesen átvészelhessük a visszatérő kánikulát.

Szerdán gyenge melegfronti hatás érvényesül, fejfájást, koncentrációs zavarokat tapasztalhatnak az erre érzékenyek. Sok folyadék, magnézium, kalcium, B vitaminok pótlásával enyhíthetőek a panaszok.

_________________________________________________________________________
Küldd be fotóidat a foto@ozonenetwork.hu-ra! • Töltsd fel filmjeidet a Videára!

KAPCSOLÓDÓ CIKK