Visszatér a nyár a hétvégére

Vágólapra másolva!
Az időjárás most nem kényezteti el a nyaralókat: borongós és a szokásosnál több fokkal hűvösebb az idő. Hétvégén azonban kárpótol minket az idő, visszatér az igazi nyár, de kánikula nem valószínű.
Vágólapra másolva!

Szerdán még borongós időnk lesz, és főként a keleti, északkeleti megyékben kell többfelé esőre, záporra számítani. A nyugati tájakon a délutáni órákban helyenként a nap is előbújik már. A csapadékos keleti megyékben helyenként a 20 fokot sem éri majd el a hőmérséklet, míg nyugaton már többfelé 25 fok körüli értékek várhatók.

Csütörtökön délelőtt országszerte kisüt a nap, ám a napsütésnek nem örülhetünk sokáig, mert nyugat felől egy melegfront közelíti meg hazánkat. Ennek hatására a délutáni órákban nyugat felől beborul az ég, és ismét többfelé kell esőre, záporra, néhol zivatarra számítani. A Dunántúlon a hőmérséklet csúcsértéke a csapadék hűtő hatása miatt nem haladja meg a 25 fokot. A keleti megyéket csak a késő délutáni órákban éri el a csapadéksáv, így ott a hőmérséklet csúcsértéke már megközelíti a 30 fokot.

Pénteken ismét barátságtalanabb időnk lesz. Délelőtt túlnyomóan felhős lesz az ég, többfelé lesz eső, zápor, zivatar. Délután azonban fokozatosan megszűnik a csapadék, inkább már csak a keleti megyékben lehetnek záporok, zivatarok. A délutáni órákban országszerte 25 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szombaton aztán megjön a jóidő. Többórás napsütésre készülhetünk, amit csak átmeneti felhős időszakok zavarnak meg. A hőmérséklet csúcsértéke országszerte 26, 28 fok körül alakul. Vasárnap is szép időnk lesz, a sok napsütés hatására már sokfelé 30 fok fölé melegszik a levegő.

A jelenlegi számítások szerint még hétfőn is marad a napos idő, majd kedden egy újabb hidegfront vet véget a kánikulának.