Holnap lehűlés, a hétvégén már kirándulóidő várható - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Holnap hidegfront hoz csapadékot, valamint átmeneti lehűlést. Ez jelentős terhelést jelent a görcsös és az ízületi problémákkal, sőt a fejfájással küzdők számára is. A sokakat megterhelő időben az alvásproblémákkal küzdők fellélegezhetnek, ugyanis ez az időjárási helyzet sokaknál okoz aluszékonyságot. A hétvégén már sok napsütés és kellemes nyári idő várható.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Pénteken hidegfront érkezik, hatására pár fokkal visszaesik a hőmérséklet. Csökken a hőérzet is, ennek hatására a kánikulára érzékenyek komfortérzete nő. Főként keleten helyi zivatarok alakulnak majd ki, ami erősíti az ízületi fájdalmakat. A zivatarok környezetében időnként erős széllökések várhatók, ami nyugtalanságot eredményez, főként a gyermekek esetében.

A levegő porszintje és a légszennyezettség mértéke a csapadékos idő miatt enyhén csökken, ezért szabadtéri sportolásra, városi sétára alkalmas napok következnek. A pollenallergiások tünetei szintén enyhén csökkennek, de nem elhanyagolhatók. Főként a csalánfélék és a pázsitfűfélék pollenjei találhatók meg magas koncentrációban a légkörben.

Szombaton fronthatás nem várható, azonban helyi záporok még többfelé kialakulnak. Ezzel együtt már több lesz a napsütés, azonban a változékony idő okozta gyors ingadozások a hőmérsékletben továbbra sem kedvez a szervezetnek. Fáradékonyság többeknél jelentkezhet. A napos területeken a hőmérséklet ideális lesz szabadtéri programokra, főként sportolásra, kirándulásra.

Vasárnap csökken a csapadékhajlam és több órás napsütés várható. Ennek köszönhetően az előző napokhoz képest kissé megnő a hőérzet, kellemes nyári napra lehet számítani. Országszerte szabadtéri programokra alkalmas idő lesz. Érdemes kerti összejövetelt, sportolást, kirándulást tervezni.
_________________________________________________________________________
Küldd be fotóidat a [email protected]! • Töltsd fel filmjeidet a Videára!