Visszatért a nyár, a nappali hőmérséklet eléri a közel 30 fokot. Az egyre melegedő idő tompultságot, figyelmetlenséget okoz. A szív- és keringési betegeket is fokozottan terheli ez az időjárás.

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Csütörtökön közel 30 fokig melegszik a levegő, frontmentes, de helyenként kissé szeles idő várható. A szélre érzékenyek tapasztalhatnak szédülést, fejfájást. Az egyre melegedő idő koncentrációs zavarokat, fokozott tompaságot is okozhat. A keringési betegeknél vérnyomás ingadozás is felléphet. A nappali meleget kellemesen hűvös éjszaka követi, így alvászavarokkal nem kell számolni, pihentető éjszaka elé nézünk. Csapadék nem valószínű, de az északi határszélen kisebb zápor kialakulására számíthatunk.

A levegő porszintje és a légszennyezettség alacsony. A pollenallergiások tünetei viszont tovább erősödhetnek, magas koncentrációban főként az igen agresszív allergén virágporral rendelkező üröm és parlagfű pollenjei találhatók meg a légkörben.

Pénteken gyenge melegfronti hatás érvényesül, az erre érzékenyeknél fejfájás, rossz közérzet alakulhat ki. Az ország nagy részén napsütéses idő várható, amit főként a Dunántúlon felhősödés zavarhat meg. Az időjárás kedvez az ünnepi programoknak, napközben csapadék nem valószínű, de a nyugati határszélen a kora esti órákban előfordulhat zápor, így az esőkabátot célszerű magunkkal vinni. Az ország déli felén várható melegebb, itt napközben kánikulai időre készüljünk. A szabadtéri programokon résztvevőknek ajánlott a szalmakalap, napszemüveg és a napvédő termékek használata.

Szombaton frontmentes, kellemes nyári idő várható. Bátran lehet tervezni szabadtéri programot, akár vízpartra, akár a hegyekbe. További melegedés várható, ajánlott a nehéz, fűszeres, zsíros ételek kerülése, bőséges folyadék fogyasztása.