Milyen időre számíthatnak a most nyaralók?

Vágólapra másolva!
A hét elején is folytatódik a napos, meleg idő, majd a hét közepén egy hidegfront vet véget átmenetileg a strandidőnek. Csütörtöktől ismét napos, száraz időre van kilátás.
Vágólapra másolva!

Vasárnap és hétfőn országszerte szinte zavartalan lesz a napsütés, a csúcshőmérséklet 30 fok közelében, illetve többfelé kicsivel 30 fölött alakul. Az időjárás kedvez a strandolásnak, nagy tavaink vízhőmérséklete 24, 25 fok körül alakul. A hét közepén változékonyabbra, hűvösebbre fordul az idő egy átvonuló hidegfront hatására.

Egy közeledő hidegfront előtt már a hétfő késő esti, éjszakai órákban elkezd nyugat-északnyugat felől kissé megnövekedni a felhőzet, de a nap első felében még országszerte sok napsütés valószínű. Napközben azonban fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és délután a Dunántúlon és az északi határszélen elszórtan már záporok, zivatarok is előfordulnak. A front hatására szerdán még többfelé várható eső, zápor, zivatar, majd délután észak-északnyugat felől már csökken a felhőzet. Többfelé hullhat nagy mennyiségű csapadék is. A frontot gyakran erős északnyugati szél kíséri majd.

A front mögött több fokos lehűlés érkezik. A hét eleji kánikulát követően szerdán és csütörtökön országszerte átlagosan 25 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

A front átvonultával újabb anticiklon épül ki Közép-Európa felett, így csütörtöktől ismét napos, száraz időre van kilátás, és a hőmérséklet is újra emelkedni kezd. A jövő hétvégén akár újból kánikula lehet.

A következő napok időjárásáról itt olvashatsz részletesebben.