Tovább hízik a hó az ausztrál hegyekben

Vágólapra másolva!
Bőven egy méter feletti már a hóréteg Ausztrália délkeleti hegységeiben. A hétvégén tovább havazott, és az előrejelzések szerint az ottani tél utolsó hetében újabb fél méteres friss hó sem kizárt.
Vágólapra másolva!

Falls Creek ausztrál üdülőfaluban a hétvégén a természetes hóréteg vastagsága elérte a 115 centimétert. Pedig júliusig alig volt hó a tengerszint felett 1700 méterrel fekvő településen, a környező sípályákon addig csupán a hóágyúzásoknak köszönhetően lehetett síelni. Július második felétől azonban egyre többször havazott, és az ausztrál tél utolsó hetére a sípályák minősége kiváló lett. Az helyi szakemberek a hónap utolsó hetében újabb nagy havazást, majd azt követően ideális, azaz napos és hideg időt várnak.

A téli sportoláshoz kedvező időjárás a térséget az utóbbi négy hétben gyakran elérő, markáns időjárási frontoknak köszönhető, amelyek több hullámban hideg, változó nedvességtartalmú levegőt szállítottak és szállítanak továbbra is a térség felé. Intenzív havazás idején általában a szél is erős, így ekkor a pályák használatát is korlátozzák. A hidegfrontok utáni derült, csendesebb idő aztán kárpótolja Falls Creek vendégeit.