Szerdáig frontmentes lesz a hétkezdet - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Szerdáig nem várható fronthatás, a sokéves átlag közelében alakulnak a maximumhőmérsékletek is. Használjuk ki a szép időjárást, töltsünk minél több időt a szabad levegőn.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Hétfőn fronthatás nem várható, napos, száraz idő ígérkezik. A légmozgás viszont élénk marad, így a szélre érzékenyek még számolhatnak panaszokkal. A csapadékos, borús napok után használjuk ki a szép, napos időt, sportoljunk, mozogjunk a szabadban. Ez nemcsak az egészségi állapotunkra, hanem a hangulatunkra is jó hatással lesz.

A szálló por szintje és a légszennyezettség a sok csapadéknak köszönhetően igen alacsony, és a következő napokban alig fog változni. A szénanáthások panaszai azonban a napos, száraz időnek köszönhetően hamar visszatérhetnek. Főleg a parlagfű virágpora keseríti meg a pollenallergiások mindennapjait.

Kedden is folytatódik a frontmentes, napos idő, a hőmérséklet a sokéves átlag körül alakul majd. Kellemes, pozitív élettani hatású időjárásban lesz részünk.

Szerdán egy hullámzó frontrendszer szakadozott felhőzete éri el hazánk térségét, így kettősfronti hatással kell számolni. A frontátvonulás ugyan nem fog sok csapadékkal járni, de felhőzete okozta fényváltozás és a frontvonalat követő légnyomásváltozás sokaknál fejfájást, ízületi fájdalmakat, vérnyomás-ingadozást idézhet elő.