A hétvége nem kedvez a szabadtéri programoknak - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Borongós csütörtöki nap után országszerte esős péntek következik, azonban szombaton átmenetileg kisüt majd a nap. A következő napokban erős fronthatásokra kell számítani.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Csütörtökön továbbra is kettősfronti hatás várható, így az érrendszeri, illetve vérnyomásos panaszok továbbra is fennállnak, bizonyos esetekben erősödhetnek is. Az országban néhol futó záporok, zivatarok alakulnak ki, környezetükben megerősödik a szél. Sokaknál ez nyugtalanságot, ingerlékenységet okozhat, ezért - főként az utakon - fokozott türelem javasolt. A zivatarok erősíthetik az ízületi fájdalmakat, ezért az erre érzékenyek ne végezzenek megerőltető fizikai munkát.

A szálló por szintje és a légszennyezettség továbbra is igen alacsony, és a következő napokban alig fog változni. A szénanáthások panaszai azonban a napos, száraz időnek köszönhetően hamar visszatérhetnek. Főleg a parlagfű virágpora keseríti meg a pollenallergiások mindennapjait.

Pénteken gyenge hidegfronti hatás várható. Megnő az ízületi és görcsös fájdalmak, valamint a fejfájás, migrén gyakorisága. Országszerte kevés lesz a napsütés. Lehangoló, esős időre van kilátás, ezért a zárt terekben ajánlott programokat tervezni. Házi összejövetelekre, közös filmnézésekre alkalmas lesz a hét utolsó munkanapja.

Szombaton kettősfronti hatásra lehet számítani, szórványos csapadékkal. Ezt kihasználva megfelelő öltözetben az idő alkalmas kisebb kirándulásokra, túrázásra, esetleg sportolásra, mivel vasárnap újból csapadékos időre van kilátás. Pár órás napsütésre mindenütt lehet számítani, azonban átmenetileg gomolyos felhőzet takarja majd el a napot.