Vasárnap eső, hétfőtől napsütés várható - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Vasárnap erős lehűlés mellett tér vissza a pénteki rossz idő. Zárt térben ajánlott programokat tervezni. Hétfőtől több napsütés, pozitív hangulatú idő várható.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Vasárnap erős lehűlés és kettősfronti hatás várható, így mind a hideg-, mind a melegfront érzékenyeket megviseli majd a hétvége utolsó napja. Erősödhetnek az ízületi és görcsös fájdalmak. A péntekihez hasonló időjárás várható, erősen borult lesz az ég, országszerte eső várható. Társaságokat hozhat össze ez az idő akár egy házi összejövetellel, közös filmnézéssel.

A kiadós csapadéknak köszönhetően szálló por szintje és a légszennyezettség továbbra is igen alacsony, és a következő napokban alig fog változni. A légköri pollenkoncentráció szintén alacsony marad.

Hétfőn a reggeli órákban ködfoltok, valamint csúszós utak miatt az autósoknak fokozott figyelem ajánlott. Országszerte több lesz a napsütés, pozitív hangulatú idő várható. Emellett hűvös marad az idő, fokozottan kell figyelni a megfázásveszélyre. Gyenge melegfronti hatás várható, csökkenhet a reakcióidő, valamint egyeseknél felléphetnek koncentrációs problémák.

Kedden folytatódik a szép, napos idő, markáns fronthatás nem várható. Az alacsony légszennyezettségnek köszönhetően akár a városok, belvárosok is alkalmasak lehetnek egy sétára. Szabadtéri sportolásra alkalmas időre van kilátás. Napközben ajánlott a réteges öltözködés, esetleg vezetéshez a napszemüveg használata.