Folytatódik a frontmentes őszi idő - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
A hét első felében kellemes őszi idő várható. A reggeli ködfoltok miatt az autósok ne a megszokott rutin szerint vezessenek. Napközben sok napsütés, pozitív hangulatú idő várható. A melegedő idő egyes érbetegségeknél gyulladásos folyamatokat indíthat el.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Kedden folytatódik a szép, napos idő, markáns fronthatás nem várható. Az alacsony légszennyezettségnek köszönhetően akár a városok, belvárosok is alkalmasak lehetnek egy sétára. Szabadtéri sportolásra alkalmas időre van kilátás. Az egyre melegedő idő egyes érbetegségeknél gyulladásos folyamatokat indíthat el. Ajánlott a réteges öltözködés, esetleg vezetéshez a napszemüveg használata. A szervezet már készül a hűvösebb időkre, így ajánlott a táplálkozásra fokozottan figyelni. Továbbra is a könnyen emészthető vitamindús étrend ajánlott. A változékony idő kedvez a korokozóknak is, gyakoriak ilyenkor a felső légúti megbetegedések. A C vitamin pótlása mellett fontos az ásványi sók bevitele is.

A szálló por szintje és a légszennyezettség továbbra is igen alacsony, és a következő napokban alig fog változni. A légköri pollenkoncentráció szintén alacsony marad.

Szerdán is folytatódik a kellemes őszi idő, 20 fok körüli hőmérséklettel. Fronthatás nem várható, így ez megfelelő alkalom a szervezet feltöltésére. A kiegyensúlyozott étkezés mellett érdemes kihasználni a szép időt, és sétálni, sportolni a szabadban. Esernyőre csak az északi határszélen élőknek lehet szükségük, az ország többi részén napos idő várható.

Csütörtökön sem lesz jelentős változás az időjárásban, napos szép őszi idő várható. Csapadékra nem kell számítani. A közelgő melegfront már ma is okozhat fejfájásos, szédüléses panaszokat.