Frontmentes a csendes, meleg őszi idő

Vágólapra másolva!
A hét végéig kellemes őszi idő várható. A reggeli ködfoltok miatt az autósok ne a megszokott rutin szerint vezessenek. Napközben sok napsütés, pozitív hangulatú idő várható. A melegedő idő egyes érbetegségeknél gyulladásos folyamatokat indíthat el.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Szerdán is folytatódik a kellemes őszi idő, tovább tart az indián nyár, 20 fok körüli hőmérséklettel. Fronthatás nem várható, így ez megfelelő alkalom a szervezet feltöltésére. A kiegyensúlyozott étkezés mellett érdemes kihasználni a szép időt, és sétálni, sportolni a szabadban. Esőre nem kell számítani, a közlekedőknek a szembe sütő nap okozhat nehézségeket, ajánlott a napszemüveg viselete. A melegedő idő a lappangó gyulladásos folyamatokat felerősíti, így megjelenhetnek ízületi gyulladásos folyamatok, de az érbetegek is tapasztalhatnak gyulladásos reakciót. A C-vitamin mellett ajánlott az E vitamin tartalmú ételek fogyasztása, többek között a zöldfőzelékekben, a tojásban, a gabonafélékben, belsőségekben található meg.

A szálló por szintje kissé növekszik, de még továbbra is alacsony, de a légszennyezettség szintje megemelkedett. A légköri pollenkoncentráció is emelkedést mutat, inkább a keleti országrészben okoz erősebb panaszokat, ahol a parlagfű pollenkoncentrációja igen magas.

Csütörtökön sem lesz jelentős változás az időjárásban, napos szép őszi idő várható. Csapadékra nem kell számítani. Érdemes kihasználni a napsütés előnyös hatását, a napfürdő elsődleges D-vitamin forrásunk, ugyanakkor az immunrendszer számára is nagyon fontos, hatékony védelmet jelent a vastagbél-, a mellrák leküzdése során. A közelgő melegfrontot az erre érzékenyek már ma is érezhetik, okozhat fejfájásos, szédüléses panaszokat.

Pénteken gyenge melegfronti hatás érvényesül, ami fejfájásos panaszokat okozhat. A keringési betegeknél vérnyomás ingadozás léphet fel. Az esernyőkre ma sem lesz szükség, az élénk szél azonban okozhat izgatottságot, szédülést, alvászavarokat az erre érzékenyeknél