Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok keleti partvidékén egy trópusi vihar áthaladása következtében folyók léptek ki a medrükből. Rövid esőszünet után újabb heves csapadéksáv érte el a térséget.
Vágólapra másolva!

Házakat öntött el a víz, az utakon hömpölygő áradat pedig autókat úsztatott meg. Helyenként szélvihar tépázta az erdőket és a könnyűszerkezetes házakat az Egyesült Államok keleti partvidékén. A Nicole viharobjektum, amely a hét elején trópusi viharként a Karib-térségben pusztított, szerdán és csütörtökön hatalmas esőzést zúdított a térségre. A legtöbb csapadék eddig Észak-Karolinában hullott, de az extrém esőzés területe egészen New York államig kiterjed. Az észak-karolinai New Bern városban másfél nap alatt 280 mm csapadék esett, ez több mint az átlagos mennyiség szeptemberben és októberben összesen.

Egy átmeneti pár órás csapadékszünetet követően péntek reggel újabb intenzív csapadéksáv érte el a térséget. A délkelet felől érkező nedves, trópusi légtömegek fölé a magasban északnyugatról hideg levegő áramlik, az így megnövekvő légköri instabilitás kedvez a csapadékképződésnek. Sokfelé alakult ki intenzív villámlással kísért felhőszakadás, jégeső, a zivatarok előszele helyenként elérte a 130 km/órát. Számos közutat lezártak a gépjárműforgalom előtt, akadozik a vízi és légi közlekedés is. A helyi meteorológusok a hétvégétől szárazabb időt jeleznek előre, de az árhullám levonulása még napokig eltarthat.