Napos, hideg, frontmentes idő következik - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Továbbra sem várható markáns fronthatás, a sok napsütés pedig jó hatással lesz lelkiállapotunkra, közérzetünkre. Érdemes megfelelő ruházatban több időt eltölteni a szabad levegőn, és kiélvezni a napfényt a borús őszi napok érkezése előtt.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Hétfőn a reggeli órákban szintén lehet ködfoltokra számítani, azonban a nap folyamán marad a derült, hűvös, őszi idő. Ebben az időjárási helyzetben könnyű megfázni, ezért érdemes odafigyelni a réteges öltözködésre. Csapadékra továbbra sem kell számítani. A hűvösödő időben az időjárás hatására egyre szárazabbá válik a bőrünk, ajánlott a bőrtípusunknak megfelelő krémet használni. Reggel továbbra is csípős hideg lesz, elkel a kabát, azonban napközben már akár egy melegebb pulóver is elegendő lehet.

A szálló por koncentrációja alacsony, azonban a légszennyezettség szintje a Dunántúlon eléri a közepes szintet, és a következő napokban várhatóan nőni fog. A légköri pollenkoncentráció az ország nagy részén alacsony, és kissé növekedni fog a következő napokban.

Kedden sem várható változás az időjárásban, a további napokban is hasonló kellemes őszi idő várható, a frontérzékenyek fellélegezhetnek. A hideg miatt ajánlott a nap folyamán többször meleg teát, tejet inni.

Szerdán nem várható fronthatás, csak az ország déli felében zavarhatja a napsütést némi felhősödés. A tiszta éjszakai égbolt és a gyenge légmozgás miatt igen hideg hajnalokra ébredhetünk, többfelé lesz talajmenti fagy és párásság, ködfoltok nehezítik a reggeli közlekedést.