A hét végére hidegfronti hatás érvényesül, felerősödhetnek a reumatikus panaszok, fejfájás is jelentkezhet. A sok napsütés jó hatással lesz lelkiállapotunkra, közérzetünkre. Érdemes megfelelő ruházatban több időt eltölteni a szabad levegőn, hétvégére kirándulást, szabadtéri programot szervezni.

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Szerdán nem várható fronthatás, csak az ország déli felében zavarhatja a napsütést némi felhősödés. A tiszta éjszakai égbolt és a gyenge légmozgás miatt igen hideg hajnalokra ébredhetünk, többfelé lesz talaj menti fagy és párásság, ködfoltok nehezítik a reggeli közlekedést. Napközben többnyire napsütéses idő lesz, a közlekedőknek ajánlott a napszemüveg viselete. Az arcbőr védelmében a bőrtípusnak megfelelő hidratáló krém használata javasolt. 

A szálló por koncentrációja és a légszennyezettség szintje országszerte emelkedik, a Dunántúlon eléri a közepes szintet, és a következő napokban várhatóan nőni fog. Az iszapkatasztrófa helyszínén az ÁNTSZ mérései szerint a levegő portelítettségi mértéke a térségben már több helyen meghaladja az egészségügyi határértéket, ezért a védekezést végzők már csak védőszemüvegben, porálarcban tevékenykedhetnek. A légköri pollenkoncentráció az ország nagy részén alacsony, és kissé növekedni fog a következő napokban.

Csütörtökön folytatódik a napos, de az évszakhoz képest hűvös idő. Az emelkedő por és légszennyezettség a légúti betegek panaszait fokozhatja, gyakrabban tapasztalhatunk orrdugulást, köhögést. Az orrjáratok öblögetése tengeri sós vízzel védi és nedvesen tartja a nyálkahártyát.

Pénteken gyenge hidegfronti hatás várható, ami ismét felerősítheti a reumatikus panaszokat. A száraz, napsütéses idő jó hatással van a lelkiállapotra. A hét végén marad a többnyire napos száraz idő, érdemes szabadtéri programokat, kirándulást, túrázást szervezni.