Beköszöntött a tél Lappföldön

Vágólapra másolva!
Lappföldön beköszöntött a tél. Az elmúlt napokban sokfelé havazott a térségben, helyenként 20 centiméternél is több hó esett.
Vágólapra másolva!

A Skandináv-félsziget felett már napok óta egy több középponttal rendelkező ciklon alakítja az időjárást. A térségben ezért a túlnyomóan felhős ég mellett sokfelé kell csapadékos idővel is számolni. Lappföldön igazi téli időjárás köszöntött be az elmúlt napokban.

A finn meteorológiai szolgálat jelentése szerint szerdán és csütörtökön is többfelé intenzív havazás zajlott a térségben. Az éjszakai órákban Finnország északi részén -10 fok alatti minimumokat mértek, és sokfelé napközben is fagypont alatt maradt a hőmérséklet, így a csapadék itt mindenhol hó formájában hullott. A mérések szerint Lappföldön vannak területek, ahol több mint 20 centiméter hó esett az elmúlt két napban.

Forrás: [origo]

Az ország északkeleti részén fekvő kisvárosban, Petsikko-ban, pénteken a délelőtti órákban is havazott.

Az előttünk álló napokban, a magasban Skandinávia fölé is melegebb levegő áramlik. A térség időjárását továbbra is egy alacsony nyomású rendszer alakítja, így a csapadék utánpótlás biztosított. Azonban a melegedő levegő miatt, havazásra már csak Skandinávia legészakibb tájain lehet számítani.