Hét végére csökkennek az ízületi panaszok - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Szerdán egyre többfelé várható eső, az érkező hidegfront az ízületi és görcsös panaszokat erősíti fel. A csúszós utak és a fokozott ingerültség óvatosságot követel. Ajánlott az izgató hatású ételek és a koffein mellőzése.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Szerdán hidegfront érkezik, és a nappali felmelegedés is néhány fokkal visszaesik. A megnövekvő felhőzetből a főként nyugati országrészben várható csapadék, több-kevesebb napsütésre csak a keleti országrészben lehet számítani. A mai nap fokozott izgatottságot, ingerültséget hozhat magával, de nem csak a hangulatunkat befolyásolja az idő, hanem az ízületi panaszok erősödésével is lehet számolni. Csalántea fogyasztásával enyhíthetők a panaszok. A közlekedők a csúszós utak, és a fokozott türelmetlenség miatt körültekintőbben közlekedjenek. Ajánlott az izgató hatású csípős, erősen fűszeres élelmiszerek, és a koffein fogyasztásának mellőzése. Estére citromfű tea segíthet a nyugodt alvásban.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja országszerte emelkedett, azonban a következő napokban várhatóan csökkenni fog.

Csütörtökön nyugat felől felszakadozik a felhőzet, de a keleti országrészben még szükséges az esernyő. Az ízületesek panaszai a hét végére csökkeni fognak, ajánlott zöldtea, csalántea fogyasztása. Az esős idő csúszóssá teszi az utakat, a fokozott ingerlékenység, türelmetlenség balesetveszélyes helyzetet teremthet, célszerű ennek elkerülése végett nem rutinszerűen vezetni.

Pénteken frontmentes nap várható, de zápor bárhol kialakulhat. A közeledő melegfronti hatás már az erre érzékenyeknél tompultságot, fejfájást okozhat, a szívbetegek tapasztalhatnak a szokásosnál nagyobb vérnyomás ingadozást.