Álmatlanság jelentkezhet szombat éjszaka - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Vasárnap egy gyenge melegfront érkezik, és hatását már szombat éjjel érezhetik a frontérzékenyek. A hétvégén a kevés napsütés borongós hangulatot hoz magával.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Szombaton ismét kettősfronti hatás fogja terhelni szervezetünket. Az északkeleti régióban számíthatunk csapadékra, így az ott élők ízületi fájdalmakat tapasztalhatnak. Az ország többi részén az élénk déli szél okozhat fejfájást, de nyugaton már pár órás napsütésnek is örülhetünk. Egy levendulaolajos fürdő kellemesen ellazít a változékony időjárású nap után. Az éjszaka folyamán álmatlanság léphet fel az érzékenyeknél.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja országszerte alacsony, és ez a következő napokban alig fog változni.

Vasárnap egy gyenge melegfront érinti délnyugat felől hazánkat, így a déli országrészben élők már a délelőtt folyamán számíthatnak ok nélküli nyugtalanságra, idegességre. A keringési panaszokkal küzdőknek is pihenés ajánlott a nap folyamán. Ajánlott könnyű fogásokat, például grillezett húsokat, zöldségeket fogyasztani.

Hétfőn ismét kettős fronthatás várható, országos esővel, néhol jelentős mennyiségű csapadékkal. Főleg az ízületi fájdalommal küzdők és a reumások érezhetik meg a csapadéksáv közeledését.