Újabb kedvelt sípályák nyitnak - további havazás várható

Vágólapra másolva!
Csütörtökön kinyit a magyarok által leginkább kedvelt osztrák sípálya, Semmering-Stuhleck. A hétvégén pedig jó esély van rá, hogy itthon is megnyit néhány síközpont.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön, december 2-án nyitja meg kapuit a Magyarországhoz legközelebbi osztrák síközpont Semmering-Stuhleck. A közkedvelt sícentrumban egész héten hóágyúztak, de természetes hónak sincsenek híján, hisz a héten Ausztriában ismét sokfelé havazott, és pénteken újabb 10-15 centiméter friss hó várható a térségben. Semmeringen jelenleg 30 centiméteres a pályákat borító hótakaró, 5 lift üzemel és 8 kilométeres pályarendszert lehet besíelni. Aki a hétvégére tervez síelést a térségbe, jó időre számíthat. A pénteki havazás után szombaton és vasárnap szép, napos idő lesz. Az előrejelzések szerint a pálya aljában, a völgyben -5 fok körüli hőmérsékletekre, a hegytetőn pedig -8, - 10 fokos hőmérsékletekre kell készülni. Jövő hét elején itt is kicsit megenyhül az idő, de jelentős olvadás nem várható.

Csütörtökön 2 lifttel kinyitott a visegrádi sípálya is, ahol a szerdán hullott hóval együtt 15 centiméteres hó várja a síelőket.

Jó hír, hogy vasárnap jó esély van rá, hogy egy újabb magyarországi sípálya is megnyisson. A Bakonyban található, epényi sípályán az elmúlt napokban lehullott hónak köszönhetően már 20- 30 centiméteres a hótakaró. Csütörtökön éjszaka beindítják a hóágyúkat, és pénteken nap közben természetes hó is gyarapíthatja a hótakarót. Ha minden jól alakul, akkor az eplényi síközpont vasárnap megnyitja kapuit.