Hétvégén már szárazabb, naposabb, de ennek ellenére rendkívül hideg időre kell készülni. Hajnalban mínusz 10 foknál is hidegebb lehet, és napközben is sokfelé fagypont alatt marad a hőmérséklet.

A csapadékos pénteki nap után a hétvégén már nem kell hóra, havas vagy ónos esőre számítani. Szombaton változóan felhős lesz az ég az ország felett. A felhőzet már az éjszakai órákban felszakadozik a nyugati megyékben.

A Dunántúlon helyenként 20-30 centiméteres hótakaró alakult ki az elmúlt napok havazásai nyomán, a derült éjszakán a hóval borított tájakon jelentősen lehűl a levegő. Szombaton hajnalban, az északnyugati országrészben többfelé -10 Celsius-fokig hűlhet a levegő. Napközben sokfelé lesznek hosszabb-rövidebb napos időszakok, számottevő csapadék már sehol sem várható. Ám a napsütés ellenére is hideg marad az idő, a hőmérséklet csúcsértéke -5, +2 fok között alakul. Az alacsonyabb hőmérsékletek az ország északnyugati részében várhatók.

Vasárnap még hidegebb lesz a hajnal, északnyugaton -15 foknál is hidegebb lehet. Napközben eleinte kevés felhő lesz az égen, majd nyugat felől újra növekedni kezd a felhőzet. Napközben -4, +2 fok várható.

A szomszédos országokban is kemény fagyok várhatók

Nemcsak nálunk lesz fagyos az idő a hétvégén, a szomszédos országokban is igencsak hideg lesz. Ausztriában a magasabb, 2500 méter feletti hegyekben -20 fokig hűl hajnalra a levegő és napközben is mindössze -9, -10 fok várható.

Lengyelországban az elmúlt napokban  többször is -20 fok alatti minimumokat mértek az ország északkeleti részén található egyik nagyvárosban, Bialystokban. December 1-én, szerdán például -25,7 fokig hűlt a levegő a városban, és napközben sem volt melegebb -11 foknál. A hétvégén Legyelország térségében is marad a fagyos idő, ismét közel -20 fokos hidegek várhatók.