Melegfront okoz panaszokat a hétvégén - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Továbbra is váltakoznak a frontok, ami nagy kihívást jelent a szervezet számára. A szívbetegek érzik meg a legjobban ezt a változékonyságot, de az egészséges szervezet számára is megterhelő a Kárpát-medence időjárása. A vegyes halmazállapotú csapadék továbbra is fennakadásokat fog okozni a közlekedésben. Ajánlott mindenkinek, hogy ne a megszokott rutin szerint vezessen.
Vágólapra másolva!

Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Vasárnap már melegfronti hatás terheli a szervezetet, álmosság, fejfájás jelentkezhet. Felléphetnek gyulladásos panaszok, a hideg időben gyakoriak a felső légúti panaszok, köhögés, torokfájás alakulhat ki, frissen facsart grapefruit hatékony baktériumölő, és a szívet valamint az ereket is támogatja. Sok helyen több órás napsütés várható, csapadék nem lesz, érdemes kihasználni a szép időt egy kiadós sétára. Fontos a réteges öltözködés, meleg ruházat, sál sapka viselete, a hőmérséklet nulla fok körül várható. A szeles hideg időben nagyobb hangsúlyt kell fektetni a bőr védelmére, ajánlott a bőrtípusnak megfelelő hidratálókrémet használni.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja országszerte alacsony, és a következő napokban alig fog változni.

Hétfőn is melegfronti hatás okozhat panaszokat, kissé enyhül az idő, de az erős szél miatt jelentősen csökken a hőérzetünk, ajánlott a meleg réteges ruházat viselete. Migrénes fájdalmak jelentkezhetnek, a szél érzékenyek figyeljenek a magnézium bevitelre, amihez olajos magvak dió, mogyoró rágcsálásával könnyen hozzájuthatnak. Az ország nagy részén havas eső, eső lesz, csúszós utakra lehet számítani, az erős szél az autók menetstabilitását rontja. A koncentráció csökkenése miatt növekvő baleseti kockázatra kell számítani.

Kedden kettősfronti hatás várható, ismét erősödhetnek a reumatikus panaszok, országszerte várható eső, havas eső. A folyamatos fronthatások nagyon megterhelők a szervezet számára, ingerlékenység, fáradékonyság jelentkezhet. Magnézium, B vitamin pótlásával csökkenthetőek a panaszok.