Csökken a szél, nő a hőérzet - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Egyre jobban enyhül a hidegfronti hatás, azonban országszerte maradnak a fagyos napok. Ezzel együtt csökken a szél erőssége, fokozatos enyhül várható, ami miatt növekszik a hőérzet. Szerdán front nélküli nap lesz, azonban csütörtökön kettősfronti hatás várható, ezért mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyeknek erősödhetnek a panaszai.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Kedden fokozatosan gyengül a hidegfronti hatás, a rövid napos időszakok mellett még szórványosan alakulhat ki hózápor. Sokfelé maradnak a fagypont körüli hőmérsékletek, ezért meleg, réteges öltözködés javasolt. Ízületi fájdalmakra és fejfájásra még lehet számítani. Az erős légmozgás kellemetlenné teheti a szabadban tartózkodást, csökken a konfortérzet és növekszik a megfázásveszély. Érdemes fokozni a C-vitamin bevitelt.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja országszerte alacsony, és a következő napokban alig fog változni.

Szerdán markáns fronthatás nem várható, a szél is mérséklődik. Elszórtan kisebb havazásra hószállingózásra még lehet számítani, azonban rövidebb időre érdemes a szabadban lenni, sétálni. Csökkennek a frontérzékenyek tünetei, azonban sok napsütésre ezen a napon sem lehet még számítani. A fényhiány sokak hangulatára lehet negatív hatással, ezért érdemes szabad perceinket a családdal, barátokkal tölteni

Csütörtökön kettősfronti hatás várható, ezért erősödhetnek mind a hideg-, mind a melegfront érzékenyek panaszai. Számottevő csapadék nem várható, sőt már oszágszerte pár órás napsütésre van kilátás. Tovább mérséklődik a szél, ezért nő a hőérzet.