Hófúvás és -15 fok is lesz a héten

Vágólapra másolva!
A legfrissebb számítások szerint egész héten folytatódik a hideg, téli időjárás. Csütörtök hajnalban helyenként -15 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, szombaton pedig újabb jelentősebb havazás várható többfelé erős széllel, hófúvással. Jövő héten enyhülés kezdődik.
Vágólapra másolva!

Szerda estig van utánpótlása az északias áramlással hazánk fölé érkező hideg légtömegnek. Bár egyre szárazabb levegő tölti ki a Kárpát-medencét, egy minimális nagytérségű rendezett feláramlásnak köszönhetően elszórtan fordul elő hószállingózás, hózápor, kisebb havazás. Bár kedden a Dunántúlon még előfordul viharos széllökés, szerdától péntekig mérséklődik a légmozgás. Csütörtök hajnalban az Északi-középhegység és az Alföld hóval borított, derültebb tájain akár -15 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet, sőt északkeleten egy-egy magasabban fekvő medencében ennél is hidegebb várható.

Pénteken délnyugat felől egy ciklon vastag felhőzete éri el a Dunántúlt, szombaton országos havazás várható. A legfrissebb előrejelzések szerint helyenként 10-15 centis friss hó sem kizárt. A megerősödő szélben többfelé alakulhat ki hófúvás, a közlekedés jelentősen lelassulhat.

Megjön az enyhülés

Vasárnaptól a magasban egyre enyhébb légtömegek érkeznek. A kezdeti havazást ónos eső, majd eső váltja fel. A Tiszán és mellékfolyóin sajnos újabb árhullám vonulhat le az ünnepek alatt - legalábbis ezt mutatják a jelenlegi számítások.