Hidegfront erősíti a fájdalmakat - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Hidegfronti hatás terheli a szervezetet, hózáporra, havazásra elszórtan számíthatunk. A görcsös panaszok ismét előtérbe kerülnek.A hideg szélben erősödhetnek a fejfájós tünetek és növekszik a megfázásveszély. Meleg gyógyteákat ajánlott fogyasztani a panaszok csökkentésére.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Vasárnap hidegfronti hatás terheli a szervezetet, hózáporra, havazásra elszórtan számíthatunk. Megélénkül, és északnyugatira fordul a szél, mely jelentősen lecsökkenti a hőérzetet, bár a nappali maximumok csak egy-két fokkal maradnak fagypont alatt. A hideg szélben erősödhetnek a fejfájós tünetek és növekszik a megfázásveszély. A fronthatás és a csapadék fokozhatja a reumás panaszokat is. Egy meleg citromfű tea kellemes ellazít a napvégén, és nyugodt alvást biztosít. Öltözzünk melegen, rétegesen. Az ízületi panaszokkal küzdők viseljenek vastag, gyapjúból készült derék- és térdmelegítőt.

A légszennyezettség országszerte csökkent, de a szálló por koncentrációja még mindíg emelkedett, a nagyvárosokban még kritikus értéken van. A szennyezett levegő fokozza a légúti megbetegedésekben szenvedők panaszait, de az egészséges embernél is jelentősen befolyásolja a napi munkavégzést, fáradtabbak, aluszékonyabbak lehetünk. Az időseknek és a gyermekeknek, valamit a felső légúti megbetegedésekben szenvedőknek nem ajánlott városi környezetben a szabad levegőn tartózkodni.

Hétfőn is marad a hidegfronti hatás, így a görcsös panaszok mellett a reumatikus panaszok csökkenésére sem számíthatunk még. Bőséges folyadék fogyasztásával elősegíthető a szervezet méregtelenítése. A csalántea fogyasztása jó hatású ilyenkor. A szél csendesedik, de továbbra is migrénes panaszok, ingerültség jelentkezhet. A téli szünet utáni első tanítási napon a gyerekek fokozottabban lehetnek nyugtalanok, ajánlott a szokottnál nagyobb türelemmel lenni feléjük. Az északi határszélen lehet havazás, az itt közlekedők számítsanak csúszós utakra.

Kedden frontmentes nap várható csapadék nem lesz. Fázós téli napra készülhetünk. Meleg tea fogyasztása kellemesen felmelegíti a szervezetet. A folytatásban melegfronti hatás várható, ami már kedden is okozhat az erre érzékenyeknél fejfájásos panaszokat.
Az időjárás-változások hatására jelentkező tünetekről részletesen itt olvashatsz.