Frontmentes napok után erős melegfront következik - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
A hét közepén fronthatás nem terheli a szervezetet, de hózáporra, havazásra elszórtan számíthatunk. Csütörtökön erős melegfront érkezik, ami már az előző napokban is érezteti hatását, fejfájás, koncentrációs zavarok jelennek meg. A hideg ellen meleg gyógyteákat ajánlott fogyasztani.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Kedden frontmentes nap várható, csapadék nem lesz. Fázós téli napra készülhetünk, ajánlott a réteges öltözet, a meleg tea fogyasztása kellemesen felmelegíti a szervezetet.. A nagy hideg a bőrünket is igénybe veszi, fontos a megfelelő bőrápolás, a bőrtípusnak megfelelő hidratáló krém használata. A légszennyezettség az enyhe légmozgás miatt emelkedésnek indult, ismét veszélybe kerültek a légúti betegek. A környezeti terhelés csökkentésével tudjuk megőrizni a levegő tisztaságát, kerüljük az autó használatát, illetve a szilárd tüzelőanyagok helyett gázzal fűtsük otthonunkat. A reggeli köd helyenként tartósan megmarad, az ilyen helyen közlekedők rossz látási viszonyokra, csúszós utakra számítsanak.

A légszennyezettség országszerte ismét emelkedik, főként a szálló por koncentrációja jellemzően a nagyvárosokban a kritikus érték közelében van. A szennyezett levegő fokozza a légúti megbetegedésekben szenvedők panaszait, de az egészséges embernél is jelentősen befolyásolja a napi munkavégzést, fáradtabbak, aluszékonyabbak lehetünk. Az időseknek és a gyermekeknek, valamint a felső légúti megbetegedésekben szenvedőknek nem ajánlott városi környezetben a szabad levegőn tartózkodni.

Szerdán sem terheli front a szervezetünket. Borult, ködös idő várható, a nap csak rövid időre süt ki néhol. Erősödnek a depressziós tünetek, lehangoltság, aluszékonyság is jelentkezhet. Csapadék nem várható. A csütörtökön érkező melegfront már ma is okozhat fejfájást, migrént a front érzékenyeknek. Bőséges folyadék fogyasztása, magnézium, B6-vitamin fogyasztása segít a kellemetlen tünetek megelőzésében.

Csütörtökön hazánkat egy erős melegfront éri el, ami koncentrációcsökkenést, fejfájást, vérnyomás-ingadozást okozhat. Kiegyensúlyozott táplálkozással, rendszeres mozgással vitaminok és ásványi anyagok bevitelével segítsük a szervezet működését.
Az időjárás-változások hatására jelentkező tünetekről részletesen itt olvashatsz.