Kisebb lehűlés után újabb melegedés okozhat fejfájást - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
Szerdán egy gyenge hidegfront hűti le kissé a levegőt, de a hét második felében újabb melegedés kezdődik. Álmatlansággal, fejfájással, koncentrálási zavarokkal küzdhetünk. Csütörtöktől a szokatlanul enyhe idő miatt egyeseknél megnövekedhet a reakcióidő, az utakon fokozott figyelem ajánlott.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Szerdán egy gyenge hidegfront éri el hazánk térségét és pár fokkal hűvösebb idő várható. A Kisalföldön élénk lesz az északnyugati légmozgás, ami tovább csökkenti majd a hőérzetet, és fokozza a fejfájós panaszokat. A nyirkos, párás időben csökken a komfortérzet is. Erősödhetnek a görcsös panaszok, valamint az északkeleten kialakuló futó záporok térségében ízületi panaszok jelentkezhetnek. A nyugati és a középső országrészben némi napsütés javíthat a kedélyállapoton a délután folyamán.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja országszerte közepes szintű, és a továbbiakban a csapadékosabb időjárásnak köszönhetően kissé csökkenni fog.

Csütörtökön gyenge melegfronti hatás terheli a szervezetet. Helyenként jelentős mennyiségű eső hullhat, az esernyőkre országszerte szükség lesz. A csapadékos területeken ízületi gyulladásos panaszok fokozódhatnak, a borongós időjárás pedig rossz közérzetet, lehangoltságot okozhat. Az utakon rossz látási viszonyokra, csúszós útburkolatra kell készülni.

Péntekre erősödik a melegfronti hatás, álmatlanságot, ingerlékenységet, vérnyomás emelkedést okozhat az időjárás-változás. A hét végére ismét melegszik a levegő, a párás, csapadékos, az évszakos átlaghoz képest szokatlanul enyhe időjárás szinte mindenkire hatással lesz. Lehangoltság, fejfájás, rossz közérzet jelentkezhet.

Az időjárás-változások hatására jelentkező tünetekről részletesen itt olvashatsz.